Περιοδοντολογια

Περιοδοντολογία Δοντιών

“Γερά ούλα σημαίνει και γερά δόντια”

Η αναποτελεσματική στοματική υγιεινή και ο μη τακτικός οδοντιατρικός έλεγχος, προκαλούν φλεγμονή στα ούλα (ουλίτιδα). Η αιμορραγία κατά το βούρτσισμα είναι τις περισσότερες φορές το πρώτο σημάδι ύπαρξης φλεγμονής, ύπαρξης δηλαδή νόσου. Ο ασθενής τις περισσότερες φορές θεωρεί φυσιολογική την αιμορραγία και σε συνδυασμό με την απουσία πόνου, αμελεί την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Αν η ουλίτιδα μείνει αθεράπευτη, τις περισσότερες φορές εξελίσσεται σε περιοδοντίτιδα, η οποία είναι μια απ΄ τις βασικότερες νόσους που οδηγούν σε κινητικότητα και απώλεια των δοντιών. Το κάπνισμα, και η κληρονομικότητα είναι επιβαρυντικοί παράγοντες εξέλιξης και επιδείνωσης της περιοδοντίτιδας.

Η περιοδοντίτιδα έχει συσχετιστεί με νόσους του καρδιαγγειακού συστήματος, με τον σακχαρώδη διαβήτη αλλά και με τη γέννηση ελλιποβαρών νεογνών. Εξασφαλίζοντας λοιπόν έλεγχο και θεραπεία της περιοδοντίτιδας, βελτιώνουμε την γενικότερη κατάσταση της υγείας του οργανισμού μας

Σε περιπτώσεις όπου κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη για ακόμα πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση περιοδοντικών ασθενών, η κλινική μας συνεργάζεται με εξειδικευμένους περιοδοντολόγους, ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη θεραπεία για τον ασθενή.

Copyright © All rights reserved | This template is made by Colorlib