Ενδοδοντια

Ενδοδοντία δοντιών

Ο όρος «απονεύρωση» είναι λανθασμένος καθώς η αφαίρεση του πολφού είναι μόνο ένα στάδιο στην συνολικότερη θεραπεία.

Στο εσωτερικό κάθε δοντιού, μέσα στην σκληρή οδοντική ουσία (σμάλτο),βρίσκονται αγγεία και νεύρα (πολφός) που δίνουν ζωή στο δόντι. Διάφορες αιτίες, με συχνότερη την τερηδόνα, προκαλούν νέκρωση του πολφού. Αν μείνει αθεράπευτη αυτή η νέκρωση, εξελίσσεται και προς το οστό που στηρίζει το δόντι. Ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η νέκρωση, ο ασθενής αισθάνεται και διαφορετικό πόνο.

Μερικά χαρακτηριστικά του πόνου που προκαλείται από βλάβες του πολφού είναι:

Πόνος στο κρύο, στο ζεστό, στο γλυκό, στη μάσηση, από τον κρύο αέρα, στην κατάκλιση (όταν ξαπλώνουμε) ή ακόμα και αυτόματος. Ο πόνος μπορεί να παρέρχεται, να μειώνεται ή και να παραμένει μετά από κάποιο απ’ τα παραπάνω ερεθίσματα ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που αν και η βλάβη είναι πολύ εκτεταμένη στο οστό, δεν υπάρχει πόνος.

Στο ιατρείο μας οι ενδοδοντικές θεραπείες πραγματοποιούνται με τα πλέον σύγχρονα μέσα, εργαλεία και υλικά, για την εξασφάλιση καλύτερης, ανώδυνης και άνετης θεραπείας για τον ασθενή (μηχανοκίνητα εργαλεία, συστήματα θερμοπλαστικοποιημένης γουταπέρκας).

Σε περιπτώσεις όπου κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη για ακόμα πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση ενδοδοντικών θεραπειών, η κλινική μας συνεργάζεται με εξειδικευμένους ενδοδοντιστές, ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη θεραπεία για τον ασθενή.

Copyright © All rights reserved | This template is made by Colorlib