Εμφυτευματα

Εμφυτεύματα

Τι είναι εμφύτευμα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ένα άριστο μέσο αποκατάστασης των δοντιών που λείπουν από το στόμα ή των πολύ κατεστραμμένων δοντιών που επιβάλλεται να εξαχθούν.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μοιάζουν με βίδες, κατασκευάζονται από τιτάνιο -υλικό βιοσυμβατό και αποδεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό και υψηλής καθαρότητας- και επεξεργάζονται ειδικά για να μπορέσουν να οστεοενσωματωθούν στα οστά των ανθρώπινων γνάθων (να γίνουν ένα με το οστό μας).

Ποια είναι η διαδικασία;

Αρχικά στην κλινική μας πραγματοποιείται η χειρουργική τοποθέτησή τους στο οστό των γνάθων. Το χειρουργείο γίνεται σε άσηπτες συνθήκες με τοπική αναισθησία και η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη. Η μετεγχειρητική πορεία είναι ομαλή και δίνονται οδηγίες για να είναι και εκείνη ανώδυνη (π.χ. τοποθέτηση πάγου, φαρμακευτική αγωγή, στοματικές πλύσεις, διατροφή) και μετά από μία εβδομάδα ο ασθενής επανέρχεται για έλεγχο της επούλωσης. Αφού περάσει ένα χρονικό διάστημα συνήθως 3-5 μηνών, τοποθετείται στο εμφύτευμα η μόνιμη προσθετική εργασία (γέφυρα/ στεφάνη/ οδοντοστοιχία). Το χρονικό διάστημα αναμονής της οστεοενσωμάτωσης ο ασθενής αποκαθίσταται αισθητικά και λειτουργικά με μεταβατικές προσθετικές εργασίες (προσωρινά δόντια).

Υπάρχει η δυνατότητα χειρουργικής τοποθέτησης του εμφυτεύματος και ταυτόχρονα εφαρμογής της μόνιμης προσθετικής αποκατάστασης σε ένα ραντεβού (άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων),διαδικασία που επιλέγεται εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Copyright © All rights reserved | This template is made by Colorlib